2. aprill 2017

@Sevilla ESP

Kodune nädal möödus kui silmapilk! Koormused olid pärast ideaalilähedast veelaagrit tõmmatud miinimumi peale, sai mõnusalt akusid laadida ja ka mõnda ammu nägemata sõpra kohata. Hea korterikaaslane õnnistas mind ka vabatahtlikkuse alusel massaažiga. Muidugi ei saa unustada, et ma olen Tartu Ülikooli tudeng ja higistasin korralikult ka oma õppimisega. Kõik mis minu võimuses oli 3 päevaga korda saata ma korda ka saatsin. Jõudsin üle 2 kuu isegi üheks õhtuks kodulinna Pärnusse!

Taastav nädal tähendas korra päevas kergete koormustega treenimist, välja arvatud jõusaali treeningud, kus ma ennast vähem tagasi hoidsin. Vaatamata tuulistele ja lörtsi/lume/vihmasajustele ilmadele leidsin motivatsiooni, et jookstreeningute asemel Emajõge ja Pirita jõge sügada.
Pirita klooster

Noore tulevikutähega Sevilla laagrisse valmistumas
Esmaspäeval lendasin koos Carl- Danieli (edaspidi Virsik) ja Tarmoga Sevillasse, kus meid ootasid ees juba Kaarel ja Kaspar. Nagu juba viimasel ajal tavaks on saanud, siis lennud on meil olnud väga mõistlikud ja jõudsime õhtuseks treeninguks juba vee peale aerutama, et veri kehas ringi käima saada. Pärast lennureisi olid jalad 2 numbrit suuremad suurest istumisest. Õhtu lõpuks saabus kohale ka meie kaua oodatud treener, kes meile ka laagri treeningplaani tutvustas. Ei midagi keerulist, kuid siiski oli aru saada, et tulemas on 3 mõnusat ja rasket nädalat - lõpuks saab hakata kiiremaid lõike uhama. Mis varasemate treeningutega silma jäi oli see, et lõikude ja puhkuste vahekord ei ole võrdväärne või isegi mitte ligilähedane. Puhkus on olnud minimaalne ja pigem aer vee peal tiksumine varasema pikema puhkuse ja mõõduka tempo hoidmise asemel.
Team Estonia
Treeningud on ise olnud veepeal väga lihtsad, reeglina on iga trenn 10 seeriat pikk ja lõigud alates 3 minutist kuni 6 minutinin. Lühemate ja veel kiiremate lõikudeni jõuame umbes kuu aja pärast, kui treenime Ungaris Budapestis. Õige aerutaja ettevalmistusest ei puudu ka suvisel hooajal jõutreeningud, neid on meil planeeritud nädalasse 2 korda. Õnneks või kahjuks on need ikka meeletult intensiivsed, nii et piimahapet, higi ja verd pritsib. Aga meil on jõusaalis olemas 202 cm pikkune eeskuju, kes seda kõike taluda aitab! Meie oma treener, kes kõik jõusaali treeningud meiega kaasa tulistab ja see juba annab motti niigi motiveeritud meestele juurde!!! Kui aerutamises ei ole me veel gaasi põhja vajutanud, siis korra nädalas saame jooksutreeningutega pulsi maksimumile päris lähedale tõsta.
Treener Imre käib vähemalt päevas korra aerutamas
Mis aga ootab ees järgmisel nädalal, sellest loe juba järgmisel pühapäeval! Õhus on rekordite lõhna! ;)

Ilmast ja olust kirjutades - päike, päike ja veel kord päike! Oleme saanud minimaalselt ka tuult, kuid ilmad on meid siiani meeletult hoidnud! Veel ei ole pidanud pikki riideid kotist välja otsima ja õhtustel treeningutel ei vaeva mehed ennast särkigi selga panema. Paadiks on 2010. aasta Nelo Vanquish III, mis nõudis pisut harjumist ja on tänaseks juba väga koduseks muutunud, kuid jään ikka selle juurde, et oma paat on ikka kõige parem! Söögiga on meil samuti kõik kõige paremini, energiakriisi jääda ei tohiks. Ja et elu liiga üksluiseks ei muutu treeninglaagris leidsime puhkepäeva eelsed päeval tee ka linna kohaliku burgerikultuuriga tutvumiseks!
Kohaliku kultuuriga tutvumas



2 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Tänud! ;) Mulle jäi kommentaarist mulje, et äkki on Teil huvi oma portfooliot täiendada selliste vahvate tegelastega nagu aerutajad?

      Kustuta